torstai 15. huhtikuuta 2010

mustaa pitsiä ja vintagea / black lace and vintage

Melkein vuosi sitten tein viimeksi muutaman skumppatötterön, nyt niitä tuli tehtyä 20. LC:n potkiaismatkalla jokainen tarvitsee kunnon piknik kotelon skumppalasilleen ja iloisesti minulta kului useampi iltapäivä pringlespurkkeja tuunatessa. Paljon käytin vaaleanpunaista ja vintage, leimasin tekstiä taustalle ja riivin vanhoja sanomalehtiä. Onneksi ei tarvinnut itse syödä kaikkea pringlesia, Mona oli hoitanut sen puolen. Tosin mitään ei näy Monan vyötäröllä, toisaalta liekö jo kyllästynyt niiden syömiseen, kun kaikki oli vaan sitä yhtä ja samaa sour and cream makua, äh. Siinä maalatessa multa hukkui kuitenkin ainakin neljä kantta, joten jouduin kumminkin ostamaan pringlesiä, että sain kannet. Ja uuups, tänään huomasin, että en ollut tehnyt itselleni ollenkaan tötteröä, onneksi vielä ehti, lähtö on vasta lauantaina. Itselleni teinkin sitten ihan erilaisen ( tietenkin). Uusi tötteröversioni on päällystetty mustalla pitsillä ja kannessa on mustasta pitsinauhasta ja napista tuunattu ruusuke, kutsun mallia nimellä "pikku musta".


I've been making these kind of "capsules"  from pringles cases. Meaning is to have ones champagne glass in it when travelling with the sisters from Ladies Circle. We are having an annual suprise journey, the sparkling wine is served every now and then when we stop somewhere,  so this is an important "must have" -thing this year.This black lace version is unique, only for me, I almost forgot to make one for myself, but luckily I found this lace from flea market couple of days ago.

tiistai 13. huhtikuuta 2010

Kevään merkkejä / Spring is here

Keväänmerkkejäkin on jo tullut. Pannussa alkoivat sitkeät mehitähdet jälleen kasvaa ja pihalle rantautuivat rantahyypiöt. Nämä eivät siis ole hyyppiä vaan hyypiöitä, jotka saivat muotonsa sanomalehdestö ja foliosta, höyhenpeitteenä on Paverpalilla kovetettua kangasta ja somisteena rautalankaa ja narua. Istutin hyypiöt kiveen, joita löytyy jo muutenkin puutarhasta. Keskusteluuni Annen kanssa viitaten, tuo pronssinvärinen Paverpal on menekiltään suurempaa kuin harmaa ja muutenkin joutuu korjailemaan pensselillä jälkikäteen, kun kaikki pronssiväri tuntuu aina valuvan purkin pohjalle. Tuo nokassa oleva rautalanka pitäisi vielä ruostua. Muutenkin on ihanaa, kun pääsee taas pihalle ropsuttamaan. Isojen kinosten jäänteitä on vielä täällä Hangossa jäljellä, mutta kukkapenkkiin olen jo päässyt käsiksi Kaikki tuttuni jo tietävätkin, että fanitan enkeleitä. Tämä on jo toinen puutarhaan majoittunut, Tein kehikon kanaverkosta ja sanomalehdestä, siivet on muotoiltu rautalangasta, päällyste on vanhaa lakanakangasta Paverpalilla kovetettuna.

Lisää nappeja/ more buttons

I made this black and white necklace to my sons godmother.

keijuja / fairies

A little fairy made from silk, Fimo and steelwire

torstai 1. huhtikuuta 2010

Hyvää pääsiäistä / Easter greetings

Olen kyllä vielä hengissä/Still alive

vaikka tekstiä ei ole tullutkaan. Olen täysin huumaantunut tästä keväisestä valosta ja tähän kevääseen sopiikin kuvat silkkimaalauksista. Äidiltä perityillä silkkimaaleilla olen nyt yrittänyt perehtyä silkkimaalauksen saloihin... ja niin kuin aina, tämäkin vei mukanaan. Ihanaa löytää muutakin maalattavaa kuin paperi. Unikot kehystän yhden pikkuhuoneen ikkunaan, sudenkorennot saavat paikkansa kylppärin ikkunassa ja Madonna lapsineen taitaa kohta koristaa makkarin ikkunaa.

I'm still alive and charmed by this beautiful spring sun. My mom gave me her silk painting colours and I'm trying to learn using of them.